Skip to main content

Om os, Guðavík

Om os, Guðavík

Vi er Asa- og Vanetroende, hvilket groft sagt vil sige, at vi tror på de gamle guder (Ódin, Thor, Týr, Frey, Freya, osv.) og følger de hedenske pre-kristne skikke.

I modsætning til andre grupperinger i det hedenske miljø, oftest blót grupper eller blót laug, ser vi os selv som et åndsfællesskab, et bredt forgrenet broderskab, hvilket for os omfatter mere end kun rituelle handlinger (blót) og hyggeligt samvær.

Hvad betyder Guðavík egentlig?

Navnet er islandsk og er egentlig flertydigt. Det stammer fra et ønske om at inkorporere vores oprindelsessted og beliggenhed på en noget mere “poetisk” måde end bare “Køge Bugt Blótlaug”, gerne med et ærefyldt vink til det gamle sprog – fra hvor vores religiøse og spirituelle overbevisning jo stammer.

Navnet Guðavík betyder: Gudernes Bugt (Køge Bugt).

I daglig tale udtales det: Gydavik.

Hvor holder vi til?

Vi anser hele norden som vores hjemsted, men holder på skrivende stund til på Sjælland, hovedsageligt omkring Køge Bugt og Roskilde Fjord.

Kan du blive medlem?

Kort sagt: Måske.

Det er bestemt en mulighed for rigtig mange mennesker, men et fyldestgørende svar på dette relativt simple spørgsmål er ikke helt muligt. Der spiller mange faktorer ind, når vi ser på optagelse af nye medlemmer – det er simpelthen ikke alle mennesker som ville passe ind i vores ellers gæve samling af individer.

Ikke fordi vi anser os selv som værende elitære på nogen måde, men da vi ser på Guðavík som vores stamme er det på samme måde som med éns hjem; ikke alle man ønsker skal komme indenfor.

Men man kan jo altid lade os vide, at der er en interesse – det er altid en god start – da vi netop ikke missionerer for erhvervelse af nye medlemmer.

For at blive medlem skal vi først se folk an – en fase som vi går ud fra er gensidig, og at folk også lige vil se OS an først. Derfor vil vi opfordre dig til at komme til vores åbne arrangementer, så vi kan lære hinanden at kende.

Hvad hvis du ikke er asatro?

Desværre afhænger medlemsskab af Guðavík bl.a. at være asa- og vanetro, men derfor kan du stadig godt være en frænde af gruppen.

Du kan for eksempel være ven af, eller familie til, et medlem af vores åndsfællesskab, eller du kan bare være fast inventar ved vores åbne arrangementer (og derfor inviteret til visse lukkede arrangementer).

Så bare fordi du måske ikke er asatro, skal du ikke nødvendigvis holde dig fra at tage kontakt.

Kontakt

   Guðavík
   Thrane
   info@gudavik.dk
   Sjælland, Danmark